top of page

Naručitelj: 

Zavod za obnovu Dubrovnika

Izrađivač:

Sveučilište u Zagrebu | Arhitektonski fakultet

Koautorica:

Ivana Putica

Fotografije publikacije: Što misliš?

PLAN UPRAVLJNJA / GRAD DUBROVNIK

koncept, prijelom, struktura informacija  i dizajn naslovnice

Publikacija Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a gradom Dubrovnikom

Ovaj projekt dizajna i prijeloma publikacije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a gradom Dubrovnikom jedan je od najdražih i najzahtjevnijih projekta u kojim smo imali priliku sudjelovati.

 

Kompleksne informacije prvog plana ovakve vrste u Republici Hrvatskog trebalo je strukturirati na razumljiv ali interesantan način jer je ova publikacija ujedno i priručnik koji vodi kroz slojevitu praksu procesa upravljanja Gradom. Osim tretmana teksta i radnih tablica, posebna pozornost je stavljena na razvoj sistema označavanja pojedinih tema i pod tema (npr. odnos horizontalnih aktivnosti i zelene i digitalne tranzicije) koji se protežu kroz cijelu publikaciju i bitni su za razumijevanje određenih aspekata i njihovih međuodnosa.

Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ prvi je plan upravljanja za svjetsko dobro u Dubrovniku (i prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj). Prvi Plan upravljanja predstavlja temelj daljnjim procesima usmjeravanja sljedećih generacija planova i samog načina upravljanja svjetskim dobrom. Potreba izrade Plana upravljanja osnovni je preduvjet za adekvatno upravljanje svih svjetskih dobara. Pitanje izrade Plana upravljanja proizašlo je iz uputa Odbora svjetske baštine i reaktivne misije UNESCO-ICOMOS 2015. godine.

BONSENJO_AGENCIJA_LOGOTIP-01.png
bottom of page