bonsenjo_logo_novo_2019-01.png

Naručitelj

Prijedlog vizualnog identiteta

za Lazarete 

Koautor

Ivana Putica (Studio &P)

Lazareti

Vizualni identitet (prijedlog)

 

Polazište za koncept vizualnog identiteta je bio odmak od postojećih konotacija koje se vežu uz povješću bogat kompleks Lazareta.

U novom identitetu Lazareti postaju gradilište - konstantno u izrastanju, stvaranju i promjeni.

Statičnom korpusu Lazareta suprotstavljena je stalna promjena sadržaja, stalno gradjenje i dodavanje ideja koje generiraju kulturu u ovom gradu.

Želja je bila istaknuti kontrast statičnog i fluidnog koji je u vizualni jezik prenesen tako da su striktne gradjevne forme bez dekoracija interpretirane kroz izometrijski nacrt, a ideje i sadržaji kao oblici fluida - te su takve forme u konstantnom ispreplitanju.

Taj crtež opet nije točan kao tehnički već se igra striktnim oblicima, interpretira ih, te u nekim dijelovima stvara nemoguće perspektive. U raznim primjenama taj izometrijski crtež je suprotstavljen (mogućim) sadržajima koji su prikazani u formi fluida - odnosno ideje.

Logotip je zamišljen kao monogram te prestavlja početno slovo imena Lazareti i pet stiliziranih ladja. Ovdje su takodjer interpretirane strikne forme kom- pleksa ali sa odredjenim ‘pomacima’ koje se još više potenciraju kroz moguće mutacije.

Copyright © 2020.
All rights reserved.

Studio Bonsenjo
 

T.   095 9100 947

E.  studiobonsenjo@gmail.com

A. Svetog Križa 3, 20000 Dubrovnik

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Kristina Mirošević