top of page

NARUČITELJ:

Prijedlog vizualnog identiteta
za Lazarete 


KOAUTORICA:

Ivana Putica (Studio &P)

 

Lazareti kreativna četvrt

Vizualni identitet (prijedlog)

 

Polazište za koncept vizualnog identiteta je bio odmak od postojećih konotacija koje se vežu uz povješću bogat kompleks Lazareta.

U novom identitetu Lazareti postaju gradilište - konstantno u izrastanju, stvaranju i promjeni.

Statičnom korpusu Lazareta suprotstavljena je stalna promjena sadržaja, stalno gradjenje i dodavanje ideja koje generiraju kulturu u ovom gradu.

Želja je bila istaknuti kontrast statičnog i fluidnog koji je u vizualni jezik prenesen tako da su striktne gradjevne forme bez dekoracija interpretirane kroz izometrijski nacrt, a ideje i sadržaji kao oblici fluida - te su takve forme u konstantnom ispreplitanju.

Taj crtež opet nije točan kao tehnički već se igra striktnim oblicima, interpretira ih, te u nekim dijelovima stvara nemoguće perspektive. U raznim primjenama taj izometrijski crtež je suprotstavljen (mogućim) sadržajima koji su prikazani u formi fluida - odnosno ideje.

Logotip je zamišljen kao monogram te prestavlja početno slovo imena Lazareti i pet stiliziranih ladja. Ovdje su takodjer interpretirane strikne forme kom- pleksa ali sa odredjenim ‘pomacima’ koje se još više potenciraju kroz moguće mutacije.

BONSENJO_AGENCIJA_LOGOTIP-01.png
bottom of page