top of page

NARUČITELJ:

Festival Soli Ston


 

Festival Soli

Vizualni identitet, Prijelom publikacije, Dizajn postava izložbe

 

Ideja pokretanja Festivala soli u Stonu potaknuta je  činjenicom o potrebi dodatnih sadržaja za turiste i stanovništvo, posebno u kontekstu skretanja pozornosti javnosti na iznimno atraktivan gospodarski , ali turistički sadržaj, koji u sebi nosi daljnje potencijale. Solana Ston na ovaj način postaje središnje mjesto odvijanja multimedijalne manifestacije namijenjene širokoj publici. Festival soli Ston . u kvalitativnom i kreativnom smislu postaje sve atraktivniji, naglašavajući i dalje tradiciju proizvodnje i korištenja soli , te priču o soli i Dubrovačkoj Republici.

Kao što je poznato, Stonska solana nepromijenjena od 14. stoljeća, bila je strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, dok je danas važan  gospodarski subjekt i  jedinstveni spomenik kulture i turistička atrakcija.

Berba soli , koja se u Solani Ston vrši na povijesni način svake godine, predstavlja također posebnu turističku atrakciju i zaokuplja pažnju posjetitelja.

Zbog svog geografskog položaja, gradić Ston i Solana, smješteni na početak poluotoka Pelješca, u kraju bogatom gastro-delicijom –kamenicama, na vratima Vinskog raja Pelješca imaju potencijale za razvitak dodatnih sadržaja koji će privući posjetitelj sa cijelog poluotoka, ali i šire.

 

www.festivalsoliston.com

BONSENJO_AGENCIJA_LOGOTIP-01.png
bottom of page