top of page

NARUČITELJ: 
Grad Dubrovnik


 

Festa sv. Vlaha 2019 / Konferencija i gala koncert povodom 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 

vizualni identitet, prijelom materijala, digitalni sadržaj

 

Vizualni identitet za Festu Sv. Vlaha 2019. novi je smjer u vizualnom jeziku ove višestoljetne manifestacije.  Kako se svake godine odabire jedan umjetnički prikaz koji se u dizajnu koristi kroz sve vizualne materijale, za ovu godinu odabrana je slika Sv. Vlaho, krug L. Dobričevića (15.-16.st) iz stalnog postava Dubrovačkih muzeja. 

Osim identiteta za samu festu on se također 'prelio' i na druga događanja događanja vezana na nju - konfernciju i gala operu povodom 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. 

Festa svetoga Vlaha, zaštitnika  DubrovnikaUNESCO-va je nematerijalna svjetska baština u Hrvatskoj koja, prigodom proslave njegova blagdana 3. veljače, neprekidno traje od 972. godine do danas. Temelji se na legendi o pojavljivanju svetoga Vlaha koji je pomogao Dubrovčanima u obrani od Mlečana. U Festu se masovno uključuju stanovnici grada, okolice, ali i nekih drugih krajeva Hrvatske i obližnjih zemalja, predstavnici državnih i mjesnih vlasti te predstavnici Katoličke crkve.

Za online izdanje programa Feste sv. Vlaha, kliknite OVDJE

BONSENJO_AGENCIJA_LOGOTIP-01.png
bottom of page