bonsenjo_logo_novo_2019-01.png

Naručitelj

Grad Dubrovnik

Festa sv. Vlaha 2019 / Konferencija i gala koncert povodom 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 

vizualni identitet, prijelom, digitalni sadržaj

 

Vizualni identitet za Festu Sv. Vlaha 2019. novi je smjer u vizualnom jeziku ove višestoljetne manifestacije.  Kako se svake godine odabire jedan umjetnički prikaz koji se u dizajnu koristi kroz sve vizualne materijale, za ovu godinu odabrana je slika Sv. Vlaho, krug L. Dobričevića (15.-16.st) iz stalnog postava Dubrovačkih muzeja. 

Osim identiteta za samu festu on se također 'prelio' i na druga događanja događanja vezana na nju - konfernciju i gala operu povodom 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. 

Festa svetoga Vlaha, zaštitnika  DubrovnikaUNESCO-va je nematerijalna svjetska baština u Hrvatskoj koja, prigodom proslave njegova blagdana 3. veljače, neprekidno traje od 972. godine do danas. Temelji se na legendi o pojavljivanju svetoga Vlaha koji je pomogao Dubrovčanima u obrani od Mlečana. U Festu se masovno uključuju stanovnici grada, okolice, ali i nekih drugih krajeva Hrvatske i obližnjih zemalja, predstavnici državnih i mjesnih vlasti te predstavnici Katoličke crkve.

 

Za online izdanje programa Feste sv. Vlaha, kliknite OVDJE

Copyright © 2020.
All rights reserved.

Studio Bonsenjo
 

T.   095 9100 947

E.  studiobonsenjo@gmail.com

A. Svetog Križa 3, 20000 Dubrovnik

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Kristina Mirošević