top of page
Search
  • Writer's picturestudiobonsenjo

Izložba Dubrovački dizajneri o Gradu

Updated: Jan 20, 2022

Izložba Dubrovački dizajneri o Gradu otvorena je 17.9.2020. na Mrtvom zvonu u organizaciji platforme Grada gladan u sklopu komunikacijsko-participacijske strategije povodom izrade Plana upravljanja povijesnom gradskom jezgrom. Posjetitelji su se imali priliku upoznati s radovima dubrovačkih dizajnera na temu Grad, odnosno s tijekom njihovih kreativnih procesa od početne ideje do realizacije.


Izložba jedan je od popratnih sadržaja novog ciklusa radionica Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Dubrovnika.

“Za početak bih htjela zahvaliti stanovnici Mrtvog zvona što su nas ugostili i dali nam moralnu podršku dok smo jučer slagali izložbu te što su nas podržali svojim dolaskom večeras. Također, htjela bih zahvaliti Ljetnim igrama i Marku na pomoći i posebno Marinu Krstuloviću koji nam je dao ruke u svemu. Hvala i dizajnerima što su prihvatili poziv na suradnju, sudjelovali te se priključili izložbi svojim radovima”, kazala je uvodno Iva Knego Šoletić ispred platforme Grada gladan.


“Ideja izložbe je prezentirati radove mladih dubrovačkih dizajnera. Na plakatima su izloženi njihovi realizirani projekti, ali puno bitnije vidljiv je njihov misaoni proces koji stoji iza tih radova. Kako naši dizajneri promišljaju o gradu i kako kroz svoj rad sudjeluju u njegovu životu. Oni oblikuju informacije koje mi iščitavamo na oglasnim pločama, susrećemo ih u izgledu proizvoda koje stvaramo u gradu, oblikuju prepoznatljive vizualne identitete naših kulturnih institucija. Utkani su u naš svakodnevni život bez da smo toga možda svjesni. Na ovoj izložbi imamo priliku saznati koja misao stoji iza njihovih radova te upoznati ljude koji stoje iza svega” kazala je Knego Šoletić, a potom zahvalila Zavodu za obnovu Dubrovnika na čelu s Mihaelom Skurić i izrađivaču Plana upravljanja što su prepoznali koliko je bitno uključiti građane u procese izrade Plana kao i na prepoznavanju platforme Grada gladan.


“Mi mi se u svom radu kontinuirano trudimo raditi što više možemo da se suradnja s građanima na temama od zajedničkog interesa ostvaruje. Da bi bilo koji plan ili projekt bio uspješan nužno je čuti mišljenja, savjete i znanja koje građani imaju. Mi nastavljamo s radom, razgovorima s građanima i istraživanjima, a možete nas pratiti na našim društvenim mreža te nas slobodno možete kontaktirati za suradnju, mišljenje i savjete”, zaključila je Knego Šoletić.


Na izložbi su prikazani radovi: Kristine Mirošević (Studio Bonsenjo), Nore Mojaš i Made Milićević (Linear Studio), Ivana Putice (&P), Orsata Frankovića (Studio Flomaster), Zorana Đukića (Studio đkć), Mirana Bašića (2dizajnera), Žarka Dragojević (Audiovizualni centar Dubrovnik, AVCD).


Tekst djelomično preuzet sa: DubrovnikNet.hr / Lea Pavić

Fotografije: Margareta Jelačić Jagodić, Lea Pavić, Zvonimir Pandža29 views0 comments

Comentarios


BONSENJO_AGENCIJA_LOGOTIP-01.png
bottom of page